fredag 26 december 2014

En mysig feelgood om renovering på landet

Det närmaste jag kom julläsning i år är en bok som jag tror jag fick av BokbubblarSofie efter förra årets julchick lit-temaläsning. Amelia Grey's fireside dream av Abby Clements är egentligen ingen ren julläsning (eller chick lit) men den slutar i december med jul så den kan väl räknas dit ändå.

Amelia och hennes man Jack är trötta på Londonlivet och drömmer om att flytta ut på landet. De hittar drömhuset, men i sista sekunden så blir det strul och de får "nöja sig" med ett billigt renoveringsobjekt.

Jag tyckte jättebra om den här boken, den var en riktig feelgood. Jag kunde känna igen mig i väldigt mycket av det som var i den här boken - ibland påverkade det mig ganska rejält. Amelia jobbar som gymnasielärare med rätt så struliga elever, hon samlar på tekannor, hon vill bo på landet, hon är gift, hon älskar att shoppa vintageprylar... När Jack och Amelias förhållande börjar knaka lite pga ekonomin (den har en tendens till att sätta käppar i hjulet när man renoverar) så vill jag nästan sluta läsa, jag är rädd för vad som ska hända.

Utan att avslöja för mycket så tycker jag att den är välskriven - det finns delar där man känner; nej, jag vill inte att den ska gå åt det här hållet, men, vänta lite, det borde den inte göra, och så gör den inte det. Jag märker att jag gillar att läsa denna typ av bok där fokuset inte handlar om att hitta en karl utan om att göra ett hem. Hennes stuga låter hur mysig som helst och eftersom jag själv lever i ett renoveringsobjekt på landet så kan jag relatera till hennes situation.

Definitivt feelgood, definitivt läsvärd. Bra gjort Abby!

2 kommentarer:

  1. Gillade den jag med, kommer fortfarande ihåg den ett År efter vilket alltid är ett gott betyg :-)

    SvaraRadera