torsdag 27 juni 2013

Feel good med Peter Pan-sällskap

Efter att ha läst Peter Pan kändes det rätt att ta och läsa en chick lit/feel good bok med lite anknytning - en sån tur då att jag "råkade" ha The J.M. Barrie Ladies' Swimming Society av Barbara J. Zitwer i hyllan då.

Arkitekten Joey bor med sin hund Tink i New York. Hon är singel, jobbar jämt och en dag får hon chansen att åka till Cotswold, England, för att restaurera Stanway House - huset där hennes favoritförfattare J. M. Barrie sägs ha skrivit Peter Pan. Mottagandet blir dock inte så välkomnande - hennes gamla vän Sarah och hon har inte setts på 10 år och de bråkar mest nu. Fastighetsskötaren Ian verkar inte gilla någon och folket i byn är rädda att "den där amerikanaren ska komma och förstöra". När Joey en dag råkar på Aggie, en något äldre dam, och hennes väninnor, så välkomnas hon också in i The J.M. Barrie Ladies' Swimming Society. Varje dag året runt de senaste 50 åren har dessa damer träffats och simmat i en liten sjö.


Vänskap, kärlek och väldigt lite Peter Pan - ja, vi kan lista ut vad som ska hända, men vad gör det. Det här är en mysig bok, även om jag kunde varit utan slutet.

En sak som slog mig var författaren har lyckats fånga den irriterade stämningen mellan Joey och Sarah väldigt väl, från bådas sida. Jag satt och var lite förundrad eftersom det nästan var så att jag tyckte att författaren själv dömde de båda kvinnorna - mycket intressant.

Damerna i simsällskapet är riktigt mysiga - ett gäng 80-åriga överlevare. Absolut något att bli inspirerad av - och längst bak läser jag att boken är rätt baserad på författarens egna upplevelser.

1 kommentar: