torsdag 17 januari 2019

Veckans topplista v. 3 - Brittisk feelgood


Åh ett sådant underbart tema på veckans topplista! Finns det något bättre än just brittisk feelgood? 

Enligt mig: nej. Jag älskar feelgood och då ska det vara brittiskt. Jag tycker oftast att det är mysigare och lättare att relatera till de brittiska karaktärerna och dessutom så utspelas allt oftast någonstans ute på landet i en liten engelsk by - ljuvligt! 

Några av mina favoriter (där jag har nästintill alla böckerna sparade i bokhyllan) är:

Colgans böcker är numera ganska så kända här i Sverige och finns översatta. Jag älskar att det finns lite svärta med i de flesta av hennes historier, allt är inte bara guld och solsken. Alexandra Potter
Första boken jag läste av Potter var Who’s that girl? och jag älskade den! Jag fick den i ett pocketbyte och hade aldrig hört talas om författaren innan. Hennes böcker har ofta ett inslag av lite magisk realism och är riktigt bra, finns tyvärr inte på svenska dock. Katie Fforde
Här är en kvinna som skrivit länge och det märks då hennes karaktärer blir äldre, här är ju passande då du kan hitta böcker om 20-åringar eller 40-50-åringar. Ett gäng av hennes böcker finns på bl.a. Storytel men inte heller Fforde finns på svenska (vad jag vet). Om du vill läsa din favorit rom-com så kan du säkert hitta den hos McNamara. Hennes mest kända serie är väl From Notting Hill with Love... Actually som består av tre delar. Här handlar det om en tjej som älskar romantiska komedier och som ”stalkar” Bradley Cooper (jag förstår henne!). Roliga och charmiga är hennes böcker men jag tror inte att hon finns översatt till svenska. 


Sist ut är kvinnan med de mysiga teböckerna som läses för både innehåll och böckernas omslag. Lika mysiga att läsa som omslaget är vackert. Vänskap, te och mycket vintage - vad mer behöver man? Finns nog inte översatt till svenska. 
Jag hoppas ni fått lite tips på nya författare och om något förlag läser här så har ni just fått tips på fyra riktigt bra författare som ingen översatt... You’re welcome! 

4 kommentarer:

  1. Colgan finns på min lista också. Tack för tips om de andra!

    SvaraRadera
  2. Colgan är den enda jag har läst av dina, men visst är det så att brittisk feelgood är mycket enklare att relatera till (än amerikansk då). Det brukar inte vara så glamoröst och plastigt.

    SvaraRadera