lördag 19 januari 2019

Socker, salt och nya chanser


Det verkar vara så att väldigt många böcker är skrivna av och till folk som är frälsta av program som Hela England bakar. Det gör ju iofs mig till fel målgrupp då jag inte sett ett enda avsnitt av detta eller liknande program men jag läser ändå.

Här har vi en kvinna som ser sin perfekta granne som rival och när hon hittar en receptbok av Mary Berry så gör hon denna till sin bibel och påbörjar projektet att lära sig baka ordentligt. Samtidigt har maken det tufft på jobbet och börjar även han baka. Tonårssonen är kör i någon han aldrig träffat men har kontakt med via nätet, granntjejen och en hennes familj bär på en stor hemlighet och allt är virrigt, söligt och ibland faktiskt lite för mycket. Karaktärerna är just det, lite för mycket. Jag har svårt att falla för dem eller ens känna att de är trovärdiga för de är nästan som karikatyrer och allt är lite för påhittat. Slutet är till och med det alldeles för mycket. Nej, jag köper det inte.

Jag gillade ändå boken tillräckligt för en trea, det finns flera fina ingredienser men jag tror att det blev lite för mycket av det goda och bägaren rann över.

Betyg:🧁🧁🧁

2 kommentarer: