tisdag 4 mars 2014

Inte min kopp te, Kinsella.

Jag brukar verkligen gilla Sophie Kinsellas fristående böcker och blev jätteglad när jag för ett bra tag sedan hittade Wedding night på second hand. Nu tog jag tag i att läsa den och...

... den var inget bra.

Vi följer väldigt impulsiva Lottie och hennes bittra syster Fliss. Lottie, som precis blivit dumpad, träffar på sin ungdomskärlek och de gifter sig efter bara någon dag. Fliss, som går igenom en vidrig skilsmässa, vill göra allt hon kan för att hennes syster inte ska behöva lida igenom något liknande och bestämmer sig för att se till att Lottie och hennes man aldrig får till det på sin bröllopsnatt - i så fall kan de ju annullera giftermålet.

Det här hade kunnat vara en mysig chick lit (för ja, man kan typ räkna ut hur det ska gå) men jag stör mig så mycket på Lottie och hennes man. Det enda de har i huvudet är sex och det diskuteras sida upp och sida ned hur mycket de vill ha varandra och hur de hela tiden avbryts. Kanske har jag varit gift för länge men så nedrans svårt kan det väl inte vara att hålla sig några dagar? (Säger småbarnsmamman...)

Nej, det blir för mycket. Dessutom är Lottie så irriterande blåst. Och Fliss bitter och överbeskyddande.

Inte min kopp te, helt enkelt.

4 kommentarer:

 1. Det bådar inte gott, jag ska ännu läsa den :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju dock vara så att du gillar den, jag brukar ju gilla hennes böcker...

   Radera
 2. Äh vad trist, Kinsella kan vara riktigt bra men också riktigt dålig... Jag har den här, tyvärr som ebok, men känner mig ännu mindre sugen på att läsa den nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spara den till senare, läs Potters nya istället!

   Radera