fredag 3 juni 2011

Andrew Kaufman x 2

Ja, det gick ju rätt fort att läsa Kaufman och eftersom jag gillade det han skrev har jag nu ställt mig i kö för hans The waterproof bible på bibblan.

The tiny wife är en söt liten berättelse om konsekvenserna efter ett ovanligt rån - tjuven vill inte ha pengar utan din mest sentimentala/käraste ägodel. Han tar också med en viss del av personernas själar. Efter detta får vi veta vad som händer med alla rånoffer - vissa försvinner mystiskt, en blir jagad av sin tatuering, en blir rik eftersom hans bebis skiter ut pengar och så har vi berättarens fru, som bara krymper och krymper.

En spännande och skruvad historia. Mycket söt och charmig.

All my friends are superheroes tyckte jag väldigt bra om - den är helskön när man tänker på att de här superhjältarna finns mitt ibland oss. Jag läser med spänning eftersom jag vill veta hur det ska gå för Tom - kommer hans fru, The Perfectionist, någonsin att se honom igen?

Mycket charmig, rolig och igenkännande.

Båda två läsvärda - Superhero-boken vinner dock!

4 kommentarer:

  1. Kan tro att böckerna fick följa med hem från PS. Får hoppas på nästa bokbyte kanske?

    SvaraRadera
  2. Den lilla frun följde med och den kommer bytas bort - den andra är från bibblan.

    SvaraRadera
  3. Kommer nog också läsa superhjälteboken.=) Låter som en lagom udda historia. Ska kolla om den finns på mitt lokala bibliotek nästa vecka.=)

    SvaraRadera