fredag 13 oktober 2017

The cosy teashop in the castleDen här godingen köpte jag på plattan förra hösten eftersom det finns en julbok som fortsättning. Den var billig, det närmade sig jul och titeln handlade om te - vad mer kan behövas? Jo, tydligen behövs en lång väntan och en resa till Skottland för det var inte förrän nu som jag fick läst den...

Det är ganska lätt och trevlig läsning. Ellie är trött på sitt gamla liv och hon vill prova på att leva ut sin dröm, att driva ett café. Hon älskar att baka och hon får chansen att ta över för sommarsäsongen i slottets teashop. Hon flyttar in på slottet och får lära sig affärsteknik, att komma överens med serveringspersonalen, att läsa av den bistra Joe och att försöka vinna över Lord Henry på sin sida. 

Te, kakor, vackra miljöer - ja, den är läsvärd. Visst kan man räkna ut mycket av handlingen (hrm, en singel, bitter, ung man säger du, ensam med henne på slottet?) men vad gör det? Ja, Joe är en ganska tråkig karaktär, han försöker vara komplicerad men det faller lite platt men oj, oj, sådana sexscener det är i boken! Jag brukar inte rodna under läsning men det gjorde jag här. Om inte annat så är den läsvärd bara för det ;-) 

2 kommentarer: