söndag 1 oktober 2017

Bokbubblarbok: Problemet med får och getter

Det här är ett rec.ex jag fått från Lousie Bäckelin Förlag för ett tag sedan och som legat länge i hyllan. När det var min tur att välja bok i Bokbubblarna så föll valet på den här som vi alla var nyfikna på.


Det är en intressant bok men som känns ganska rörig - den berättas oftast ur ett barns perspektiv men ibland växlar den och det är svårt att hänga med i vem som är vem - det är rätt många grannar. Mycket av boken påminner om Maggie O'Farrells Sommaren utan regn: en person försvinner och det finns mystiska hemligheter. Här kretsar det dock inte bara kring en familj, här är det ett helt grannskap. Det är en tioårig tjej som berättar och hon och hennes kompis tar på sig att leta upp Gud eftersom de tror att om de hittar Gud så kommer de hitta den försvunna kvinnan.

Den är lite klurig - vad är det som hänt och vem har gjort vad - men den fångar mig tyvärr inte. Många av sidohistorierna känns som att de hade behövt utvecklats mer för att fånga en. Lite för naiv och trasslig, men det finns en bra grund.

Tack LB Förlag för rec.ex.

Jag kryssar "valfri" i Höstbingot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar