söndag 31 augusti 2014

Bokcirklar - javisst!

Kulturkollo undrar över om deras läsare är med i bokcirklar och ja, det är jag ju så jag tar och svarar.

1. Är du med i en bokcirkel? Varför? Varför inte? (om du är med i en bokcirkel får du gärna berätta lite om den!) Jag är med i två trevliga bokcirklar. Den ena kallas Bokmaskarna och vi är fem vänner/fd. kollegor som började för fyra år sedan. Vi träffas ute på restaurang en kväll i månaden och visst, det blir mycket prat runtomkring men vi brukar vara duktiga på att ha läst boken och avhandla den. För några år sedan blev vi en riktig bokcirkel via Folkuniversitetet. Den andra kallas Bokbubblarna och vi är ett gäng bokbloggare (bl.a. Anna och Linda som bloggar på Kulturkollo) som träffas en gång i månaden och verkligen pratar om böcker. Visst pratar vi lite jobb ibland också men eftersom vi är bokälskare först och främst så är det boken i fokus.

2. Har du diskuterat böcker med andra utan att vara med i en regelrätt bokcirkel? Äh, ja. Typ jämt. På jobbet, med kollegor, med elever, med främlingar på fester eller som nu senast när jag gjorde sällskap till tåget med min kiropraktors receptionist och babblade på om böcker och läsning tills hon snällt sa att vi kanske skulle åka i olika vagnar så att jag kunde få läsa i fred.3. Vilken är den bästa boken du cirklat om? Svårt, det är ju så sällan jag gillar böckerna vi läser (jag är ju så jeevla omunter) men det är ju alltid kul med böcker som ger diskussion och som vi tycker olika om. Shelleys Frankenstein var kul att cirkla om, om än inte den bästa kanske.

4. Vilken bok var inte alls bra att cirkla om? Mo Yans 700-sidor långa Ximen Nao bla bla bla* som endast en i Bokmaskarna orkade läsa färdigt. Eller påbörja öht. Det var inte jag kan jag ju nämna...

5. Bästa tilltugget till boksamtal? Choklad. Alltid. Bokbubblarna är duktiga på att köpa med choklad till våra samtal.

6. Och bästa drycken? Te. Jag har märkt att vinet jag dricker ihop med Bokmaskarna kan få oss att göra konstiga bokval, såsom 700 sidor Mo Yan...

7. Vilken bok skulle du vilja bokcirkla om på Kulturkollo? Oj, svårt. Kanske någon engelsk chick lit?

* Den heter såklart inte bla bla bla men jag kommer inte ihåg hela långa titeln...

4 kommentarer:

 1. Du får ge tips på bra engelsk chick-lit att cirkla om! Håller med om att det är bra att hålla sig till kaffe eller te. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bara det att jag också behöver tips på bra chick lit... ;-)

   Radera
 2. Choklad och te är verkligen en vinnande kombination!

  SvaraRadera