söndag 17 augusti 2014

Bloggdrottningen 2

Tidigare i år läste jag Therese Loreskärs Bloggdrottningen och även om jag inte älskade så blev jag sugen på att fortsätta bekantskapen och se vad som händer i den fristående fortsättningen. Tack snälla IDUS förlag som skickade mig Bloggdrottningen 2.

Den tar vid några månader efter där den senaste slutade och Kajsas liv har förändrats en del. Hälsobloggsbluffen är avslöjad, mannen är försvunnen och hennes bästa väninna har blivit head over heals förälskad i en utländsk miljonär. Nu står Kajsa ensam med tre barn, inget jobb och en svärmor som blivit utkastad från ålderdomshemmet.

Jag tycker att tvåan är lite roligare än den första, men tycker inte riktigt den lever upp till titeln - Kajsa bloggar ju inte längre. Om detta ändå är en fristående fortsättning kanske den kunde bytt namn... Men men, innehållsmässigt så är den lite dråpligt smårolig på ett ganska typiskt chick lit-aktigt sätt. Det blir liiiite överdrivet ibland i vissa scenarier (tex när hon råkar glömma svärmor ute i bilen i minusgrader) men också roligt och lite gulligt (som när hon köper en rosa rullator till svärmor).

Det ska komma en fristående del till har jag hört och ja, jag kommer nog att läsa den med. Lättläst underhållning och är ju faktiskt inget att säga nej till.2 kommentarer: