tisdag 19 november 2013

Boken som avslutar Tre på tre

Då har jag gjort färdigt Pocketlovers Tre på Tre-utmaning där jag skulle läsa Jonathan Troppers böcker Sju jävligt långa dagar, Konsten att tala med en änkling och Boken om Joe. Iom att Fördelen med en kollaps hann komma ut under tiden har jag läst den också, så det blev en bonus; Fyra på tre :-)

Boken om Joe är min favorit av alla, jag är väldigt glad att det blev den sista. Vi har ju läst de här i Bokmaskarna nu under en period och vi är alla förundrade över att Tropper kan skriva så många böcker om egentligen samma sak men ändå inte.

Boken om Joe handlar om Joe som har lämnat sin hemstad och inte varit tillbaka på flera år - dessutom har han blivit känd pga en bok han skrev om stället. När hans pappa hamnar på sjukhus måste han återvända och det ter sig inte så väl - de flesta är väldigt arga över hur de porträtterats i boken. Som vanligt i Troppers berättelser så är familjen inte direkt sams och det är en tonåring (i det här fallet Joes brorson)som får vår huvudkaraktär att utvecklas till den man han borde vara. Joe kämpar mot gamla demoner, både i fysisk och spirituell version, uppvaktar sin gamla flickvän och spenderar några fina stunder med sin döende gamla bästa vän.

Jag ler, jag gråter och jag verkligen gillar boken. Har du inte läst Tropper ännu så börja med den här - eller så sparar du den till sist. Jag har ju tyckt väldigt bra om alla böcker så jag tänkte avsluta med en liten rangordning och visa de betyg jag gett hos Bokmaskarna:

1. Boken om Joe - 5/5
2. Konsten att tala med en änkling - 4,7/5
3. Sju jävligt långa dagar - 4,3/5
4.Fördelarna med en kollaps - 4/5

4 kommentarer:

 1. Alltid skönt att bocka av en utmaning! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Förra året lyckades jag läsa en enda av de tre jag utmanade mig med...

   Radera
 2. Jag har hans första tre böcker hemma och olästa, känns bra att de får höga betyg, dags att läsa dom snart alltså :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde inte jag skulle gilla honom så jag hade bestämt mig för att inte läsa dem, men så tänkte jag att jag kanske skulle prova ändå och jag är så glad att jag gjorde det!

   Radera