onsdag 13 november 2013

Tokälskar Projekt Rosie

Jag kommer inte riktigt ihåg när jag först blev intresserad av att läsa Projekt Rosie av Graeme Simsion, men jag är så glad att jag gjorde det - och detta innan jag hört något om den. Jag kommer inte ihåg att jag sett den på några av de bloggar jag läser...

Project rosie är en helt underbar bok, en twistad feel good om Don, en man som söker en fru. En man som påminner om Sheldon i The Big bang Theory - han har fasta rutiner (med schema), svårt för sociala samspel och kan inte riktigt läsa av människor eller förstå vad de menar om de inte säger det rakt ut. han påpekar också att han, precis som personer med Asperger, inte tänker med sina känslor, utan med logiken. Allt det här gör att han har lite svårt att fungera ihop med andra människor - speciellt kvinnor. Han jobbar på ett universitet och forskar (kommer dock inte ihåg inom vad) och hans bästa (och enda) vänner är en kollega och hans fru. De brukar hjälpa honom med att hitta dejter, förklara vad som gick fel osv.

När Don bestämmer sig för att skaffa en fru kommer han på att han ska göra en enkät som kvinnor ska få svara på - detta för att undvika pistageglassincidenten (en kvinna han var ute med ville ha pistageglass och när det inte fanns ville hon inte ha någon. Don påpekade då att all glass smakar likadant i magen och när han inte ville ge sig gick hon hem. Han förstod inte vad han gjort fel, men insåg att han slösat bort viktig tid på henne). Enkäten ska fungera som ett såll så att han kan hitta den perfekta frun.

En dag dyker Rosie upp på hans kontor och efter det ställs hans inrutade liv på ända...

Alltså, en helt fantasisk bok, sååååå läsvärd! Jag älskade varje sekund av den och tog Don till mitt hjärta redan på första sidan. Han är så uppfriskande annorlunda - ja, säkert jobbig som f**n i verkliga livet, men charmig som bara den i boken. Se till att läsa, ni har inga ursäkter!

6 kommentarer:

  1. Har sneglat på den, men inte kommit till skott. Har så många andra böcker jag vill läsa, som vanligt! Bra att du påminner mig!

    SvaraRadera
  2. Är den som BBT så är det absolut så att jag måste läsa.

    SvaraRadera
  3. den här vill jag verkligen läsa. tack!

    SvaraRadera