torsdag 21 juni 2012

5x Top Five - Thrills

I juli 2009 startade jag upp den här bokbloggen och jag började med att publicera listor som jag kallade "Top 5" (skulle läsas som "Top FIVE" - inte ett felstavat "Topp fem"). I fem dagar kommer jag nu att återuppliva/reprisera dessa inlägg och hoppas på att några av er får lite gamla boktips eller nostalgitrippar.

Jag börjar med något som ligger långt utifrån mitt vanliga läsande, men som jag förstått många av er vill läsa nu i sommar. Spänning.

Thrills

Top 5 Spänning:

* Danteklubben av Matthew Pearl. Jag är inte så mycket för spänningsböcker men den här tyckte jag verkligen om. En massa konstiga mord sker i 1800-talets Amerika och de är baserade på de straff som syndarna i Dantes Inferno får utstå. Kan man sin Dante är det här en grym bok.


* The Shakespeare Secret av J.L. Carrell. Precis som i boken ovan så sker det mord och dessa är baserade på Shakespeares tragedier. En ganska självklar bok för Shakespeare-nörden Mrs E. Kul och intressant, men Danteklubben var bättre.


* Da Vinci Koden av Dan Brown. Det enda jag läst av honom och den var helt okej, spännande från sida ett men inte tillräckligt för att jag skulle vilja läsa mer av honom.


* Var är Jane Eyre? av Jasper Fforde. Nästan så man kan se ett mönster... Jag gillar intertextualitet och den här handlar om en tjej som måste hitta en mördare som vill utplåna några av våra mest kända klassiker. Kul, spännande och heltvistad.


* Ett skrik i natten av Patricia J. Macdonald. Den här hittade jag och lånade av en kusin i tonåren och sedan blev jag frälst. En tonårstjej som alla gillar hittas mördad och... Ja, mer tänker jag inte säga. Boken påminner mig på något sätt om Richard Marx låt "Hazard".

1 kommentar: