söndag 24 juni 2012

5x Top Five - Hell no!

Ibland är smaken olika - här är fem böcker jag verkligen avskyr.

 Absolute no no


Top 5 Böcker jag önskar att jag aldrig läst:

* Att komma hem ska vara en schlager av Per Hagman. Jag har nog aldrig spytt galla över en bok så mycket som den här. Jag tål inte Per Hagman. Jag hatar boken. (Här finns min sugiga recension)

* Röda rummet av August Strindberg. Jag vet, jag undervisar i litteratur men jag diggar inte Strindberg (eller Lagerlöf för den delen). Jag har försökt, men han är inte min kopp te. Tråkelitråktråk.

* Mig äger ingen av Åsa Linderborg. Oh my God hur kan man skriva en bok där absolut INGET händer. Jag vet, alla har prisat denna till skyarna så jag är väl totalt okänslig och konstig men den var så totalt intetsägande.* This charming man av Marian Keyes. Jag gillar Keyes böcker - har läst alla. Men den här, what the hell? 700 (!) j***la sidor som inte alls handlade om det jag förväntade mig. Djuuuuupt besviken!
* De utsatta av Birgitta Trotzig. Minns inte ens att jag läst den men den står med i mina boklistor. I min kommentar står det " Mer än urk! Så nedrans kass"

14 kommentarer:

 1. Håller HELT med dig om "Mig äger ingen"!

  SvaraRadera
 2. Oj! Att komma hem ska vara en schlager är en av mina favoritböcker och Mig äger ingen är ju också kanon! Jag tycker inte alls att den är intetsägande. Jag tycker att den är en fin skildring av hur det kan vara att växa upp med en pappa som inte räcker till riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man, smaken är som sagt väldigt olika!

   Radera
 3. Tur att man kan tycka olika! Jag tyckte mycket om Mig äger ingen och gillade Röda Rummet iaf en gång för länge sedan... Keyes kan jag lite hålla med om, det är en av hennes svagaste men URK - oh no. Där finns värre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart det finns värre, men jag klarar inte böcker som inte är som jag tänkt mig.

   Radera
 4. Hahaha, håller helt med om This Charming man, men Hagman som sagt - gillar!

  SvaraRadera
 5. vissa böcker vill jag inte ens försöka läsa...

  SvaraRadera
 6. P.S.
  Fröken Julie gillar du väl... innehåller allt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nope, den enda Strindberg jag klarar av är Ett halvt ark papper...

   Radera