måndag 25 juni 2012

5x Top Five - Favoriterna

Sista inlägget i utmaningen 5x... Det har varit kul att återuppliva lite gamla listor och se era kommentarer. Mycket intressant att mina Hell no väckte mest reaktioner - men det är ju inte så konstigt :p

Trots att jag läst betydligt fler böcker sedan 2009 måste jag säga att de här fem böckerna fortfarande håller som favoriter. Kanske att jag skulle byta ut Coelhos Veronica... mot hans Djävulen och fröken Prym.

Top Five Readings

Mina fem favoriter (ingen speciell ordning):

* The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky som är så bra att den tål att läsas flera gånger om. Mina grabbar gillar den också och har börjat läsa mer efter att ha läst den. Kanske påminner den lite om Salingers Räddaren i Nöden fast modernare och (helt ärligt) lite mer intressant. Om att vara ung och försöka hitta sin plats i världen.


* The Jane Austen Book Club av Karen Joy Fowler - en underbar bok vare sig man läst Austens böcker eller inte (men visst, det kanske inte skadar). Ett gäng kvinnor och en man bildar en bokklubb för att tänka på annat än sina "tragiska" liv och snart händer det saker... Finns som film och även om de skiljer sig åt lite så älskar jag både boken och filmen lika mycket.


* Veronika bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho som jag älskar för att den inte är förutsägbar och för att jag kände mig glad och nöjd när jag läst färdigt boken. Absolut Coelhos bästa, enligt mig iaf.


* The Love Letter av Cathleen Shine. Detta är en av de första böckerna jag läste frivilligt, när jag så sent som i mitten av gymnasietiden började intressera mig för böcker. Den här har också filmats men boken är mycket bättre. Om oväntad kärlek och så ger den en sån där mysig stämning.


* Bridget Jones Dagbok av Helen Fielding - man kan ju inte annat än att älska Bridget och det här var första gången en bok fick mig att brista ut i gapskratt. Filmerna funkar bra de med men böckerna är helt fantastiska. Kan läsas om och om igen.

2 kommentarer: