måndag 15 juni 2020

Looking for Andrew McCarthy

Om du levde under 80-talet är chansen stor att du sett och älskat ett gäng filmer med det så kallade Brat Pack-gänget (bl.a. Molly Ringwald, Judd Nelson, Rob Lowe och Andrew McCarthy). För mig var St. Elmo’s fire ”livsavgörande” (det kändes så då för den sextonåriga Linda som tog beslutet att göra slut med killen hon inte längre var kär i). 

Jenny Colgan (öppenbarligen inte bara min favoritförfattare utan också min själsfrände) skrev i början av 2000-talet den här söta berättelsen om ”Hedgehog” som hatar sitt liv, sitt jobb och som bara inte kan förstå varför vuxenlivet inte blev som de där 80-talsfilmerna lovade. Hon bestämmer sig för att dra med sina vänner till USA där de ska leta upp Andrew McCarthy och fråga honom om hur man ska få livet att vara mindre bleargh. 

Jag tycker att det blir en underhållande historia fylld med nostalgi (jag var tvungen att se om just St.Elmo’s fire efter boken igår kväll) och nu längtar jag efter att se fler nostalgifilmer. Visst är boken lite överdriven ibland men ändå finns det en charm där i och jag förstår verkligen känslan av bleargh som kan uppstå nu i vuxenlivet. Är det här allt? Ska det vara så här? 

Så, absolut underhållningsläsning och boken passar utmärkt med lite filmkväll. Undrar vad jag ska se ikväll? 

Betyg: 🎥🎥🎥🎥🎥

3 kommentarer:

 1. Men herregud! Hade ingen aning om den här boken. Andrew McCarthy var en av mina allra första filmstjärnecrushes och faktum är att jag har tänkt på de här filmerna mycket den senaste tiden eftersom jag har hört titellåten till St. Elmo's fire ett flertal gånger på bara någon vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill du att jag skickar boken till dig?

   Radera
  2. Tack för erbjudandet 🙂 Jag tror dock inte att jag behöver äga den här boken, försöker ju skära ner på bokinskaffningsmängden 😕

   Radera