torsdag 27 februari 2020

Monster i terapiNär jag hörde talas om den här boken blev jag riktigt sugen - såpass att jag sprang och köpte den direkt och började läsa. En sådan underbart rolig idé - att låta klassiskt kända karaktärer gå i nutidens terapi! För en som älskar klassiker och psykologi så är ju det här MUMMA! Okej, jag ska sluta skrika, men ni fattar ju hur exalterad jag blev över den här boken. 

En psykolog är saknad och hennes sambo hittar fyra filer på de senaste klienterna; Doktor Jekyll (och Mr Hyde), en lesbisk vampyr vid namn Carmilla, Victor Frankenstein med kusin/fru och ”monster” och till sist den otroligt vackra Dorian Gray. Av originalen har jag endast läst de två sista men det går att hänga med i monsterboken ändå. Psykologen analyserar dem och boken får mig både att reflektera över mig själv och över de karaktärer jag läser om. Jag lär mig så mycket och det är ett intressant grepp när dessa karaktärer sätts i en annan tid och får stå till svars för sina val. Boken är spännande och intressant - dessutom har den otroligt snygg grafik - och jag tar mig verkligen tid att läsa den. 

Det här är underhållningsläsning som du lär dig något av - bra gjort Jenny och Mats! Jag tycker alla borde läsa den!

Betyg: 🧛‍♀️🧟‍♂️🧛‍♀️🧟‍♂️🧛‍♀️

1 kommentar:

  1. Skönt att höra att den funkar även om man inte läst ursprungsberättelsen. Jag gar läst alla utom Dorian Gray. Men jag vet inte om jag orkar vänta tills jag har fått tid att läsa Dorian Gray innan jag sätter tänderna i denna.

    SvaraRadera