lördag 29 december 2018

Linda "upptäcker" romance

Det började så oskyldigt inne på Pocket shop på Gbg centralstation. Jag har en tendens till att besöka just det stället rätt ofta (såpass att de som jobbar där vet vem jag är, vad jag gör och vad mina barn heter...) och nu gick jag in och var sugen på att shoppa nytt att läsa. Jag är ganska bestämd med vad jag gillar och inte och tar sällan rekommendationer - jag har ju koll liksom. (Yeah right).

Tjejen i kassan föreslog 30 dejter på 30 dagar av Sarah Title. Nja, sa jag. Oslaget är iofs lockande men sådan där fjantig romance, det läser ju inte jag. Testa, sa hon. Jag tänkte, whatever, och köpte. Läste. Gillade. Gillade rätt så mycket faktiskt. Såpass mycket att jag sedan under Bokmässan gick på Lovereads bloggträff och lärde mig mer om romance och gick därifrån med ett rec.ex. av Titles nästa bok i "Kärlek på bibliotek"-serien, Förälskad i trubbel.30 dejter på 30 dagar handlar om en bibliotekarie, Bernie, som med en sur min lyckas bli ett meme och anses vara odejtbar - vilket en tidning tar fasta på och skickar dit en reporter som ska försöka förvandla denna kvinna till något som samhället kan acceptera. Problemet är väl bara att Bernie inte riktigt är med på noterna. Hon vill inte bli omgjord eller öppna upp sig för nya saker - eller?

Jag gillade ju verkligen den här - Bernie är kanske lite irriterande i sin envishet men samtidigt är de skönt att hon inte bara vill ändra sig för att passa in i samhällets norm. Jag gillar att ho har en hjärna som får användas, att hon är kaxig och att hon tillslut kan låta sig njuta av det som händer. Jag gillar också att reportern får det lite hett om öronen och att även mannen får ändras.Förälskad i trubbel har även den ett bibliotek i handlingen. Här är det en ung man som tagit över och trots den kommunfullmäktiges ovilja att satsa på biblioteket så kämpar han på. En av hans trognaste damer (som gärna spanar in hans ben i löparshorts) lyckas dock bryta benet och då dyker hennes barnbarn Joanna upp - hon som aldrig känt sig välkommen i den lilla staden och som aldrig skulle återvända. Hon har ju dock lyckats sabba sin rockkarriär och flyr hem - där allt bli invecklat med stans bibliotekschef...

Även den här boken bjuder på härlig läsning - Joanna är en skön men irriterande karaktär. Bibliotekarien Liam är ganska mysig och kärleken till bibliotek går som en vacker röd tråd genom hela boken.

Båda två bjuder på skön läsning och jag ser nu fram emot att nummer tre i serien, Kärlekens lagar, ska komma ut.

Tack Lovereads för rec.ex. och jag avslutar med er catchphrase: Mer romance åt folket!2 kommentarer:

  1. Härligt att kunna ändra sig och gilla nya genrer! Själv älskar jag ju romance... Inte helt olikt feelgood!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, de är ju rätt lika. Fjantigt av mig att tro att jag inte skulle gilla det. Skyller på de där Harlequinromanerna jag läste i tonåren :-P

      Radera