onsdag 5 april 2017

Tematrio: Omläsning

Jag tänkte haka på Lyrans tematrio den här veckan - ämnet är "omläsning" och det sker alldeles för sällan (inte så konstigt iofs med alla olästa böcker jag har i hyllan).

Men men, tre böcker värda att läsa om och om igen:

1. The Jane Austen Book Club av Karen Joy Fowler. Jag läser om den vartannat år ungefär och ser filmen flera gånger om året. Jag har tjatat om dem båda här på bloggen förr - älskar både boken och filmen!

2. Pride & Prejudice, Persuasion, Sense & Sensibility och Northanger Abbey av Jane Austen - jag älskar ju Austen och hennes böcker går att läsa om och om igen. Nästan alla iaf. Mansfield park är bättre som film och Emma gillar jag inte alls. Men de andra - absolut omläsningsbara.

3. The perks of being a wallflower av Stephen Chbosky. Jag har läst den flera gånger och varje gång är den lika spännande eftersom jag glömmer bort vad det är för hemlighet han bär på. Så underbart fin bok!


Bildresultat för jane austen book club Bildresultat för jane austen novels  Bildresultat för the perks of being a wallflower book cover

8 kommentarer:

 1. Jag läser också om böcker, men då framförallt barn- och ungdomsfavoriter som t.ex. God natt mister Tom och Tordyveln flyger i skymningen.
  -

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, Godnatt Mister Tom älskade jag som barn :-)

   Radera
 2. Har inte läst någon av dessa, men de är säkert trevliga. Chboskys story har jag sett på film.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker den gjorde sig bra som film. Alla böcker jag nämner finns som film förresten :-)

   Radera
 3. Sorrows of Satan av Marie Corelli och The Great Gatsby och Mumintrollen är böcker jag ständig täljer om :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara läst The Great Gatsby men är tyvärr inget Fitzgerald-fan :-p

   Radera