tisdag 4 april 2017

Pride and promiscuity

Förra året hade jag ett Austen-år (mer än alla andra år alltså). Anna hittade en bok i sin samling och gav den till mig och nu har den blivit läst. Det är en bok med de "förlorade sexscenerna från Austens verk".

Ja... vad ska man säga? Jag inser etter läsningen att jag faktiskt föredrar Austens böcker som de är. Det sexiga med hennes karaktärer och handlingar är ju just längtan och oskuldsfullheten. Visst kan jag tycka att det är lite kul med moderna versioner där det går lite fortare fram men den här boken stör mig på så många sätt! 

Först och främst så stör jag mig på hur den utger sig för att vara helt äkta, att det faktiskt är borttappade manussidor från Jane Austen som hittats. Att en Austenforskare kommenterat och skrivit förord där hon också intygar äktheten i det hela. 

Sedan stör jag mig på nästan alla sexscenerna som mest bara känns som dåliga porrfilmsidéer. Kanske är jag pryd men de allra flesta scenerna har jag väldigt svårt att tänka mig i Austens böcker. 

Men men, allt är inte superdåligt. Jag gillar en av scenerna - den enda som faktiskt får mig att skratta till och tro att den hade nog Austen själv gillat; Mr and Mrs Collins (från Stolthet & fördom). Mrs Collins klär ut sig till Lady Catherine DeBurgh och smiskar Mr Collins. Med tanke på hur den mannen fjäskar för sin beskyddare så blir scenen väldigt (t)rolig. 


Tack Anna för boken, den var kul att läsa även om jag inte riktigt gillade den :-)

7 kommentarer:

 1. Åh, det var så lite! Jag kommer som sagt inte ihåg om jag ens har läst den själv, i så fall gjorde den inget större intryck på mig. Men hellre att du fick den och gav den en chans än att jag bara donerade den till nån loppis där den kanske skulle skrämma slag på olika tanter :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrev, kul att ha läst den och den lär stanna i min samling om inte någon annan absolut vill ha den :-)

   Radera
 2. Hick! Trodde först du nämnde mig och jag började tänka efter febrilt! Inte en bok för mig :-)

  SvaraRadera
 3. Ha, ha! Det där sista låter ju väldigt kul! :)
  Men svårt att tänka sig att Austen faktiskt skulle ha skrivit porriga sexscener.

  SvaraRadera
 4. Det känns som ett sånt märkligt upplägg att göra en sån bok. XD Förstår att det inte känns helt rätt XD

  SvaraRadera