måndag 17 april 2017

Hjärnkoll på vikten


Jag såg den här på biblioteket och tänkte att det kunde vara lite intressant läsning. Min Viktväktarcoach hade pratat lite om den och det kan ju vara intressant att veta hur vi egentligen fungerar. 

Nja. Visst är det fakta man får serverat men det finns ju olika grader i helvetet. Vissa saker är vettiga, vissa är nog redan förlegade och vissa blir jag bara riktigt frustrerad över. 

Tycker det är intressant att den enda vintminskningsmetoden som nämns vid namn är just Viktväktarna och då nämns de som ett dåligt alternativ eftersom de säger att man inte ska äta. Äh? Say what? Jag gör inget annat än äter (jo, okej, det gör jag ju) hela tiden. Tanken med dagens Viktväktarna ÄR att äta - regelbundet och sådant du blir mätt på. Du kan äta vad du vill men till en viss mängd. 

Ja ja, nu ska jag inte tjöta om VV. En annan sak som jag störde mig på var allt snack om socker. Jag fattar att det är dolt socker i det mesta som är halv- eller helfabrikat men hallå! Jag kommer att ge mina barn fiskpinnar, potatismos, köttbullar och burkmat. De äter, blir mätta och jag varken orkar eller vill laga mat från grunden varje dag. Sorry. 

Så. Intressant bok men jobbigt att lära sig om vissa delar som det hade varit skönare att få fortsätta blunda för. 

5 kommentarer:

 1. (man vaffö är fryst majs och ärtor sötade??)

  SvaraRadera
 2. Att laga mat från grunden. Menar du att tillverka fiskpinnar själv? Det vet jag inte ens hur man gör. Jag som är pensionär och ensamstående frestas ju också att köpa färdig mat eftersom det kan känns lite omotiverat att laga mat - från grunden - bara till mig själv. Men å andra sidan har jag ju tiden. Så det händer faktiskt att jag köper fläsklägg och gör ett långkok, eller att jag lagar en egen fiskgratäng med rotsaker eller bara potatis i skivor. Då känner jag att det är ett privilegium att alltid vara ledig och att kunna måna mig om mig själv. Men så kommer det dagar då jag köper en färdig pytt och steker några ägg till. Och då känner jag mig som en helt vanlig gubbe.
  Ellington

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju just det, även om man har tiden så kanske man inte orkar laga allt själv hela tiden. Tycker precis som du att det är kul att lyxa till det ibland men inte varje dag.

   Radera
  2. Men jag försöker tänka att jag har ett ansvar för mig själv. Den här livslågan som jag har i mig, den behöver jag ge näring. Och när jag då ordnar en fin middag åt mig med ett ljus på bordet och ett glas vitt vin till fiskgratängen, då är det någon inom mig som säger "tack, det var trevligt av dig!".
   Ellington

   Radera