fredag 30 maj 2014

The lemon grove

Ibland (rätt ofta) faller jag för en bok bara genom att se dess omslag och allt som oftast brukar boken jag finner vara bra. Jag vet inte vad med Helen Walshs The lemon grove som lockade mig men jag tyckte väl att den passade in nu när solen börjat lysa och sommarledigheten närmar sig. När jag sökte på den och såg att den hade hashtag "mommyporn" så började jag bli lite skeptisk men jag läste den ändå.

Ja, vad ska man säga... Jag kan väl förstå dess hashtag, det var så att jag rodnade ett par gånger. Bortsett från det dock så finns det en någorlunda bra story och ett litet djup som jag gillade. Boken handlar om Jenn och hennes man Gregg, hans 15-åriga dotter Emma och hennes 17-åriga pojkvän Nathan. Varje år åker Jenn och Gregg till Mallorca och i år tar Emma med sin pojkvän.

Kan man lista ut vad som ska hända? Ja, lite. Nathan är ung, läcker och förför ganska snart Jenn och ett tag är det nästan så att man tror att boken ska bli en psykologisk thriller när man helt plötsligt inte vet vem som spelar vem. Alla verkar de ha hemligheter, alla verkar de ha sina egna bekymmer och relationen mellan Jenn och hennes styvdotter går upp och ned. När det passar Emma så är Jenn "mamma" och när det inte passar så är hon "styvmamma".

Om man vill ha somriga miljöer, drömmer om Mallorca eller vill läsa om unga pojkar som förför äldre kvinnor så kanske den här boken passar dig, men annars kan du lägga tiden på annat.


5 kommentarer: