fredag 23 maj 2014

En fin porslinskanin rör mig till tårar

Av en slump fick jag med mig Kate DiCamillos Edward Tulanes fantastiska resa hem från biblioteket och för någon vecka sedan så svepte jag den snabbt och grät, grät, grät så det forsade om mig.

Jag vet att jag är blödig som bara den när det gäller gosedjur så vad hade jag egentligen förväntat mig? Porslinskaninen Edward som råkar ut för flera äventyr i en både fysisk och inre resa där han får bytt ägare, identitet och slutligen finna meningen med livet - kärleken.

Boken griper tag i mig och jag känner både med hans ägare och med honom. Det här är en bok jag vill köpa till alla jag känner, jag vill att min dotter ska älska den och jag vill handla upp alla porslinskaniner så att de slipper sitta ensamma och oköpta på en hylla någonstans.

Boken rekommenderas för 9-12-åringar men jag tror den kan fungera på alla så länge de vet hur det är att hålla något eller någon kär.

4 kommentarer:

 1. Läste den just med min 6,5 åring, vi gillade båda - så fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbar bok, absolut något jag vill läsa med min dotter när hon blir större. Kul att ni gillade!

   Radera
 2. Åh den verkar fin. Har inte läst just den men väl "The Magician's Elephant", "The Tales of Despereaux" och "Because of Winn-Dixie" som alla var väldigt bra. I synnerhet den sistnämnda. Jag köpte in dem till vårt skolbibliotek för ett par år sedan men tyvärr är de inte särskilt populära. Barnen här läser mest "Diary of a Wimpy Kid", "Tom Gates" och David Walliams böcker. De är i och för sig roliga och huvudsaken är ju att de läser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner att jag vill läsa mer av författaren så det får nog bli lite fler biblioteksbesök för min del i sommar :-)

   Radera