lördag 7 juni 2014

Födelsedagsböckerna gick hem hos ungdomarna

När dotterns kusiner fyllde år nu i maj så kände jag att jag ville ge dem böcker - jag vet dock att läsning är något de gör "för att man måste i skolan" men vem om inte jag ska lyckas locka fram läslusten hos dessa ungar?

Sagt och gjort, jag körde på säkra kort.


10-åringen fick första delen av Dagbok för alla mina fans - jag har inte själv läst den men sett på bloggar och annat att den är poppis i den åldern. Om den funkade? Ja, E satte sig direkt och började läsa i den och nu har han varit här vid flera tillfällen och berättat om delar av den, att de igår såg filmen och vad den och den gjorde i boken och hur långt han har kommit. Bra köp av "moster" Linda där :-)

12-åringen fick Siri Sponts senaste, Lova att jag får, eftersom vi läste hennes andra böcker i vår lilla bokklubb förra sommaren. Om den funkade? "Åh, den
här vill jag ju ha!" uttrycktes när den öppnades. Bra köp av "moster" Linda där :-)

14-åringen (som är mest motvillig till att läsa) fick boken Nail candy eftersom hon varit här och dreglat över mina nagelböcker. Hon älskar nagellack! Om den funkade? Ja. Det var det säkraste kortet och hon har redan testat olika tips ur den. Bra köp av "moster" Linda där :-)


2 kommentarer: