söndag 22 juni 2014

Kära boblmaf, läs den här boken!

Finns det något härligare än att hitta en sådan där fantastisk bok man bara inte kan lägga ifrån sig? Det hände mig idag och jag hade tur att dottern kunde sysselsättas med youtube-videor så jag fick läsa i ett svep.

The collected works of A.J. Fikry av Gabrielle Zevin lånade jag från biblioteket helt utan förkunskap men jag föll för utsidan och oj, så glad jag är att jag gjorde detta val. 

A.J. Fikry  är en deprimerad typ som äger en liten bokhandel på Alice Island. Han har förlorat sin fru och en dag så vänds hans liv uppochned igen bär han hittar en  övergiven liten tvåårig flicka i sin affär. Hennes mamma har lämnat en lapp där hon ber om att dottern ska få växa upp i en bokmiljö. 

Kärlek till böcker, kärlek till människor och kärlek till livet är alla ingredienser som ingår i den här boken. Jag fastnar för alla karaktärerna redan från början och jag vill inte lämna dem. Deprimerade A.J. som blir en ny människa, smarta Maya som får en familj, förvirrade Amelia som lyckad ned mer än att bara sälja storsäljare och charmiga polisen Lambiase (som blir storläsare och startar bokklubb för poliser).

Boken bjuder på överraskningar och på vackra kärleksförklaringar till böcker, bokhandlar och läsare - vad mer kan vi behöva? 

Kära boblmaf, gör er själva en tjänst och läs den. Nu. 

6 kommentarer:

 1. Jag läste ut en annan bok av henne för bara nån dag sen, vad kul att få ett nytt tips så snabbt då jag verkligen gillade den jag läste :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra då! Det här är det första jag läser av henne men jag vill läsa mer. Vad läste du?

   Radera
 2. Man är ju inte nödbedd precis. Köpt på amazon med ett klick!

  SvaraRadera
 3. hoppades att den skulle vara så! : )))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den var så fin, så härlig och alldeles, alldeles underbar!

   Radera