lördag 22 september 2012

Stugläsning passar för landet

Nu när jag flyttat ned till landet så passar Katie Ffordes underbara feel good-böcker alldeles utmärkt. Hennes böcker handlar alltid om kvinnor som flyttar ut till någon liten stuga på landet, får vänner, husdjur och en vresig karl som sedan visar sig vara den rätte (lite Mr Darcy över det hela).

Summer of love är en av hennes senaste och jag satte tänderna i den nu i veckan. En mysig historia om Sian som med sin 5-åriga son hyr en liten stuga nånstans i England där hon renoverar möbler genom att göra vackra målningar på dem. Hon blir snabbt vän med grannen Fiona och allt verkar bra. Hon har en man hon dejtar men inte riktigt älskar och en dag dyker Fionas vresige son upp. Det visar sig att Sian och Gus (Fionas son) har träffats förr, för ca 5-6 år sedan... Kärlekstrubbel, stugtrubbel och massvis med tedrickande. En härlig feel good, även om det här inte var den bästa jag läst av Fforde.

En annan sak jag älskar med Ffordes böcker är framsidorna - så ljuvligt söta. Spana gärna in hennes hemsida för fler titlar.

6 kommentarer:

 1. Låter som en mysig bok, skönt med sån läsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katie Fforde bjuder alltid på mys med sina böcker :-) Tror du skulle gilla henne, mycket engelsk landsbygd också.

   Radera
 2. Åå vill gärna läsa något av henne snart! Synd att de inte översatts till svenska än, för det har de väl inte? :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte de finns på svenska nej, kanske något som Pia Printz borde ta tag i?

   Radera
 3. Ja, de är söta. Jag har läst Restoring Grace.

  SvaraRadera