torsdag 20 september 2012

En boklista kommer lastad...

Jag hittade en boklista hos Underbara Clara...


Första vuxenboken jag läste och verkligen gillade: Det måste nog vara Virginia Andrews serie om syskonen som blir inlåsta på vinden. Räknas de som vuxenböcker? Annars blir det Shakespeares Hamlet eller Kafkas Processen som jag tvingades läsa i skolan och blev helt såld på. 

Bok som förändrat mitt liv mest: Hrm, det är nästan så att jag måste säga Hamlet där också. Blev så besatt att alla mina uppsatser på högskolan och gymnasiet handlade om Shakespeare (och oftast Hamlet) på något sätt. 

Bok jag tycker är överskattad: Doktor Glas. Skitbok.

Författare vars böcker jag försöker gilla men inte lyckas med: Frances Mayes som skrivit Under Toscanas sol. Jag kan inte komma igenom boken (har sett filmen för många gånger och de är inte samma). 

Klassiker jag hävdar att jag läst men aldrig tagit mig igenom: Beror på hur man menar, jag undervisar ju om flertalet klassiker som jag aldrig läst, men brukar vara ärlig. Brukar väl kanske säga att jag läst Dantes Den gudomliga komedin, fast jag har ju bara läst helvetesdelen.

Författare vars böcker är underskattade: Tycker att många chick lit författare underskattas iom att sådan litteratur inte anses vara lika givande som annan. Bullshit.

Jobbigaste bok jag läst: Strindbergs Röda rummet. För att den var sååååå tråkig och den sög. 

Läser helst: Feel good, chick lit, Martina Haags krönikor.

Önskar att jag läste mer: Klassiker – dem jag inte läst ännu (tex Joyces Odysseus)

Bästa barnboksförfattaren: Jag är väldigt förtjust i Roald Dahl, håller på att samla ihop hans böcker till kommande småttingar.

Gillar jag inte längre som jag gillade förut: Ungdomsböcker. Har börjat tröttna på att det ofta är lite samma stuk.

Roligaste bok: Bridget Jones dagbok när den kom är den första boken jag skrattat högt åt. 

Bok som berört mig mest: Nu senast var det nog Lucy Dillons Hundar, hus och hjärtats längtan.

Recensera din senast lästa bok: Fördjupade studier i katastroffysik av Marisha Pessl. Lång, konstig och lite för mycket babbel utan att komma till saken. Tyvärr.

5 kommentarer:

 1. Ja, du, här var det många beröringspunkter.=) Även om jag missade hela syskonen på vinden-grejen som så många tycks ha svepts med av så måste jag ju erkänna mig till att liksom många andra anglofiler ha varit totalt besatt av Shakespeare och Hamlet jag också. MYCKET mer än någonsin Romeo & Julia som tycks vara den mest poppis pjäsen annars då den är rätt lättillgänglig.

  Trodde ju annars också, förstås, att jag skulle gilla Under Toscanas sol, men si det blev aldrig så. Tyckte också de var tröga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Du borde läsa syskonen på vinden-serien, jag är sugen på att läsa om den...

   Radera
 2. Processen har följt mej... Odysseus ska bli nästa. Feel good är aldrig fel.

  SvaraRadera
 3. Väldig bredd! Visst finns det en outtalad hierarki om vad som är bättre och sämre - men det handlar ju om smak för sjutton gubbar! All läsning är givande :D

  SvaraRadera