lördag 29 september 2012

En bokmässa fylld med härliga möten

Redo för bokmässan
Köpte Martina Haags Heja heja. Hon lovade ge mig ett pris om jag springer Göteborgsvarvet efter att bebisen kommit.
Torsdagens mässshopping!
 
Blingfingrar från Calliope, Bokbabbel och mig. Vi saknar Bokomaten.

I torsdags var det Bokmässedags för mig - jag gick upp tidigt, målade naglarna, tog på mig nya klänningen och packade en liten matsäck att ha i min lilla resväska. Med tanke på tillståndet kändes en resväska som rätt att bära böcker i (och det var det!).

Fullt med folk och för första gången hade jag en kollega med mig - hon var inne och shoppade i varenda monter tror jag. Själv avvaktade jag, hade ju skrivit ned vad som skulle shoppas. Vi lyssnade på lite monterprogram, lite seminarier om skola och gick runt och klappade på böcker. Matpauser, kisspauser och vattenpauser togs ofta. Under en av pauserna gör jag dagens bästa möte: jag träffar min gamla gymnasielärare Veronica (som jag skrev om här). Jag har inte träffat henne på 14 år och det var så kul - hon kom ihåg mig - "du försökte alltid vara rolig" (hrm... vadå försökte?) och vi pratade en stund. jag kramade henne och tackade igen för att hon pushade mig till att våga prata och berättade att jag nu är lärare. Jag var så glad efter det här mötet, helt underbart att få träffa och säga till henne hur mycket hon betytt för mig.

I vissa montrar sprang jag på Fröken S och fick faktiskt träffa den mystiska Bibblo K (hon finns alltså!). 

Vid 17 var det dags för andra trevliga möten, det var mingel i Printz monter och alla var där. Ja, alla. Det var knökat! Träffade bloggare jag känner sedan innan: Och dagarna går, Bokbabbel, Marias bokliv, Enligt O, Bia bloggar och många nya: Malinthewriter, Eli läser och skriver, Ord och inga visor-Jessica, Calliope, Bokmania, Spetsig m.fl. (förlåt om jag glömmer någon).

Några av oss gick sedan vidare för lite mat innan det var dags för mingel hos Bokhora. Där fanns det ännu fler bloggare, bl.a. Boktjuven och Boktokig, och rosa, alkoholfri dryck till rosaälskande gravida bokbloggare. Efter en sådan här dag var jag mycket öm och mör i benen - somnade gott när jag kom hem och var inte alls glad i att gå upp och jobba heldag på fredagen...

Nu ikväll är det bokbloggarmiddag och jag har vilat mig i form. Ska bara måla om naglarna och välja kläder...

10 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter. Och trevligt att kunna uppleva bokmässan genom bloggar, då känns det nästan som om jag också varit där.

  SvaraRadera
 2. Åh, då kanske vi var på något seminarei tillsammans utan att veta om det ;)

  Hade varit härligt att gå på bokbloggsmingel.

  SvaraRadera
 3. så vacker du är, missade dej, men hade ett möte med Yeats....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Klart du ska köpa Heja heja så klarar du ännu fler Gbg-varv! (Även om 10 är läskigt imponerade!)

   Radera
 4. P.P.S.
  har ju ändå fixat 10 GöteborgsVarv!

  SvaraRadera
 5. Det låter som du haft superkul! Snygg klänning hade du på dig oxå. :)

  SvaraRadera