lördag 12 februari 2011

Dag 9 - En bok jag inte trodde jag skulle gilla men som jag älskade

Den här är svår eftersom jag inte riktigt förstår varför man skulle få för sig att läsa en bok man tror att man inte kommer gilla... Jag kan komma på fler exempel på tvärtom, böcker jag trodde jag skulle gilla men inte gjorde det.

Jag får ta till en klassiker. När jag läste litt.vet för x antal år sedan så var jag ju faktiskt tvungen att läsa ett gäng böcker som jag inte alls trodde skulle vara bra (den enda klassiker jag kände till och hade läst innan kursen var Shakespeare).

Dostojevskijs Brott och straff är ett bra exempel på en bok som lät urtråkig, var tjock osv men som jag fullständigt älskade när jag väl läst den. Jag gillade Raskolnikov, jag gillade det skitiga, det miserabla och alla hans tankar om övermänniskan. Jag gillade boken så mycket att jag sedan skrev en uppsast där jag jämförde Raskolnikovs och Hamlets lidande. Min lärare sa att jag var galen (men hon gillade uppsatsen :p )

3 kommentarer:

  1. Brott och straff - andra gången på ett dygna som den tipsas om, ett omen att det är dags att läsa den nu eller?

    SvaraRadera
  2. PS. Hoppas att du sett inbkudan till afternoon tea hos en bokcirkel för alla - hoppas du kan komma!http://www.enbokcirkelföralla.se/2011/02/valkommen-pa-bokprat-pocketbyte-och-afternoontea-i-goteborg/

    SvaraRadera
  3. Tack för påminnelsen, det hade jag missat, vad bra att jag redan anmält mig!

    SvaraRadera