söndag 6 februari 2011

Dag 3 - Min favoritserie

Jag minns inte när jag upptäckte Janet Evanovich och hennes Plum-serie men jag tror att det är ca 13-15 år sedan. Böckerna är underhållande, lite småspännande och jag är lite småförälskad i karaktärerna. Jag har än så länge läst från One for the Money till Finger Lickin' Fifteen. Jag hoppas snart få tag på Sizzling Sixteen. Titlarna är alltid roliga och även om det i stort sett är samma historia som upprepas i varje bok (klantiga Stephanie ska jag skurk, det går fel, hon äter en tårta, Grandma Mazur försöker skjuta någon, Stephanies bil brinner upp, den heta Ranger räddar och försöker förföra henne, heta polisen Morelli erbjuder henne sitt hem och i slutet lyckas hon fixa skurken) så vill jag läsa varje bok för att se exakt vad som händer och hur det löses.

Karaktärerna är underbara. Vi har t.ex. den skjutgalna, begravningsälskande Grandma Mazur, hamstern Rex, den mycket heta Ranger - som nästan får läsaren att smälta till en liten våt pöl och den f.d. prostituerade, något storväxta, Lula som gör precis som hon vill och klär sig i åtsittande, färgglada kläder.

En serie för dem som letar ett mellanting mellan chic-lit, spänning och humor.

4 kommentarer:

  1. Men dom är ju SÅ bra! Och jag vet inte om jag är mest förälskad i Morrelli eller Ranger =D

    SvaraRadera
  2. Samma här. Känner lite som Plum själv - Morelli är pojkvänsmaterial men Ranger vill man ju bara sätta tänderna (eller annat...) i :p

    SvaraRadera
  3. Får se till att få ur tummen ur r*ven och läsa dem =)

    SvaraRadera