tisdag 28 januari 2020

The martian

Tack vare Jenny har jag börjat ta tag i mina hyllvärmare och nu under januari ska vi läsa den med en författare på bokstaven V eller W. Jag hade en rätt stor hög och den bok de flesta tipsade om att börja med var The martian av Andy Weir. Jag har haft den ett bra tag i hyllan, köpte även filmen när den kom på dvd men den är fortfarande osedd. Nu har jag läst boken - och gissa vad? Den var ju riktigt bra! Spännande, rolig och intressant - det hade jag inte kunnat tro att jag skulle säga om en bok fylld med matte och fysik (men min man gillar vad han hör). Jag ville ju verkligen veta hur det skulle gå och jag älskar ironin. Det var en bok som var svår att lägga ned och det blev rätt mycket ”bara ett kapitel till”. 

Jag är ganska säker på att jag inte hade överlevt länge ensam på Mars, men det är klart, för att hamna där från första början borde jag ju ha tränats för det så vem vet, men nja, jag hade nog inte orkat räkna så mycket - och jag är inte så förtjust i potatis 🤣

Det ska bli intressant att se filmen, men jag väntar tills boken inte är helt färsk i minnet. 

Betyg: 👨‍🚀👨‍🚀👨‍🚀👨‍🚀


2 kommentarer:

  1. Visst är den bra :) Jag älskade ironin och jag gissar att den är nödvändig för att överleva ensam på Mars. Jag har ju så klart sett filmen också och den var minsann minst lika bra.

    SvaraRadera