måndag 20 januari 2020

Järtecken

Jag hade turen och vann flera av böckerna som förra året var nominerade till Årets bok, en tävling anordnad av Bonniers Bokklubb. En av böckerna var Järtecken av Christoffer Carlsson. Jag lånade direkt ut den till svärmor (hon älskar deckare och liknande) och hon slukade den direkt. Nu blev det min tur, vi ska prata om den på Läsretreaten i Varberg i nästa vecka.Jag har inte tidigare läst något av CC men det blev jag sugen på nu efter den här - jag slukade den lika snabbt som svärmor - det blev en sådan där kväll där jag bara skulle läsa ett kapitel till och sedan inte kunde sluta. Jag var lite trött dagen efter, men det var värt det. 

Jag gillar verkligen psykologin bakom allt - vad händer med dem som finns kvar? Kunde lille Isak valt en annan väg eller var familjens historia för djupt rotad? Jag gillar också hur detta påverkade alla och jag brydde mig verkligen om karaktärerna. Spännande och engagerande rakt igenom, bra gjort! 

Det ska bli intressant att diskutera den på läsretreaten och se vad de andra säger. 

Betyg: 🧍🏼🧍🏼🧍🏼🧍🏼🧍🏼

2 kommentarer:

  1. Den är så bra! Men jag älskar alla Christoffer Carlssons böcker. Både Deckarna om Leo Junker, November är den kallaste månaden (en ungdomsbok) och de fristående Den enögd kaninen och Fallet Vincent Franke.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att höra, då får det bli mer CC för mig framöver :-)

      Radera