Men men, Kulturkollos veckoutmaning:
Du får två uppdrag.
1. Finns det någon kokbok du älskar trots att du faktiskt inte använder den särskilt mycket?
2. Det motsatta då, vilken kokbok är den mest nerkladdade och använda i bokhyllan där hemma?
Bonusuppdrag: Har du någon favoritskildring på film eller i litteraturen av just mat? Berätta gärna!
1. Jag har satt upp en del kokböcker på en hylla i köket (i hopp om att de ska användas) men det är nog bara Bamses bakbok och Lotta Lundgrens Om jag var din hemmafru som faktiskt används...
2. Två böcker som däremot används rätt flitigt är den klassiska Rutiga kokboken (tror jag fick den när jag flyttade hemifrån) och den jag gjort med egna recept.
När det gäller matskildringar i film och litteratur så har jag några favoriter: Jag älskar matlagningen i filmen Toscanas sol, Choklad och Julie & Julia. Alla tre finns ju som böcker men jag har bara läst Choklad och gillade inte alls boken.
Kul utmaning den här veckan!
Rutiga kokboken hade sambon med sig i hemmet. Det händer att jag bläddrar i den :)
SvaraRaderaJag använde den senast i söndags för att laga biff stroganoff - en klassiker :-)
Radera