måndag 28 september 2015

Koppla Instagram till Bloggen

Tack vare Mrs Book Pond hittade jag till sidan IFTTT där man kan hitta koder för att koppla samman olika sociala medier. Efter lite trixande i somras så lyckades jag sammanföra mitt instagramkonto med Blogger och varje gång jag taggar ett instagraminlägg med #LindaLäser2015 så dyker samma bild och text upp här på bloggen. Smidigt!


Det jag lärt mig är att under avsnittet Action finns fyra fält.

Title - där skriver du vad du vill att rubriken ska bli. Tänk på att det blir samma rubrik varje inlägg så välj något generellt. Jag har "Äntligen utläst".

Photo URL - här bör du välja "Source URL"

Caption - välj "Caption"

Labels - välj vad du vill ha för etikett på bloggen.

Lycka till, hoppas det fungerar!

7 kommentarer:

 1. Bilden delar sig finfint men texten kommer inte med ... Det finns ju olika "recept" för instagram till blogger, jag undrar om jag valt fel ... Blir lite trött.

  SvaraRadera
 2. Spelar ingen roll hur jag gör, bilden delar sig så fint men texten kommer inte med. Suck ... Kan du se vad personen heter som skapat den genväg du använder heter? Det finns ju så många varianter. Jag tycker jag testat olika men börjar bli lite yr nu. För att inte tala om hur mina följare på instagram måste känna sig ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tog ett tag innan jag fick det att fungera också, IG-följare får ha förståelse :-)

   Radera
 3. Nu verkar det plötsligt fungera ... Har inte ändrat på något. Skumt, men bra!

  SvaraRadera
 4. Har lyckats med detta nu, men mina bilder blir galet stora på bloggen. Dina ser mer lagom ut. Du har väl också "Source URL"?

  SvaraRadera