lördag 20 september 2014

Tre på Tre: Gone girl

Nu har jag läst min första Gillian Flynn, nämligen Gone Girl. Kanske var det lite synd att jag hört så mycket om Flynn och hur fantastisk hon ska vara, kanske gjorde det att jag hade rätt höga förväntningar och kanske var det så att boken var ömsom skitspännande (ja, jag måste använda skit som förstärkningsord här) och ömsom en besvikelse.

Det var väldigt intressant att se hur jag reagerade på den här läsningen, jag var ju ganska utanför min vanliga comfort zone - jag läser inte deckare eller thrillers. Jag slukade boken i helgen som var, stackars dottern fick försöka roa sig själv för mamma måste bara läsa lite till och se vad som händer. Men allt det där jag väntade på, som jag hade hört om Flynns böcker, det hände ju liksom aldrig. Redan i början förstod man ju lite vad som skulle hända, eller iaf hur det egentligen ligger till.

Samtidigt så tyckte jag ju att den var hur bra som helst när den fortfarande var spännande. Typ första delen - wow! Väl uppbyggd spänning, intressanta karaktärer och väl beskrivet kring den psykosociala miljön.

Jag vet inte hur jag känner för att läsa fler av Flynns böcker. Jag är inte heller så sugen på att se filmatiseringen av Gone Girl (vilket var min tanke från början) men samtidigt så gillade jag ju den. Det är inte ofta jag blir så här kluven av en bok.

Det här var min första utmaningsbok i Pocketlovers Tre på Tre.

8 kommentarer:

 1. Jag blev också kluven för stundtals tycker jag att den var ganska seg eftersom det inte hände så mkt mer än det man trodde skulle hända :)

  SvaraRadera
 2. Jag hör till de som blev överraskad hela tiden.. Kunde inte alls räkna ut vad som skulle hända.. Tyckte riktigt mycket om Gone girl faktiskt, även om den kanske var lite för skruvad för min smak.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra, det var en sådan upplevelse jag hoppades på.

   Radera
 3. Då ska jag tona ner mina förväntningar på denna bok då jag också enbart hört lovord.

  SvaraRadera
 4. Gone girl är inte bra, och fram tills i dag trodde jag att jag var den enda som tyckte det.

  Läs hennes två första böcker i stället för de är så mycket bättre!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har Sharp objects hemma, får se om den blir läst...

   Radera