lördag 7 december 2013

Lite passande vintrig chick lit

Länge har jag haft Lucy Dillons The secret of happy ever after i bokhyllan men pga dess tjocklek har den inte blivit läst. Nu när mitt chick lit-sug drog igång så fastnade den i blickfånget och bad om att bli läst och läst blev den.

En mysig vintrig historia om två vänner som är väldigt olika. Om en bokhandel som låter som något jag skulle vilja få jobba i. Om hemligheter (som stör mig, när man väl får veta vad det är så tycker iaf jag inte det var något att dramatisera upp sådär), om familjer, om acceptans, om hundar, om läsning och om ja, lite allt möjligt. Ena huvudpersonen är mycket irriterande (hon med hemligheten) - hon är så inrutad, så anal och så långt ifrån mig. Den andra huvudpersonen älskar böcker och är mycket mildare - men ja, lite stör jag mig på henne också. Något de båda har gemensamt är att jag vid flera tillfällen vill hoppa in i boken och skaka om dem, säga åt dem att inte ta emot all skit utan faktiskt göra en scen, storma ut, skälla ut någon. Gah!

Men men, det är en mysig bok som såklart ska läsas av alla som älskar böcker och läsning - man får massvis med nostalgitips (även om jag inte hade läst någon av böckerna som nämndes, men så läste jag typ Bertböckerna när jag var liten...)

3 kommentarer: