måndag 9 december 2013

En kort julig chick lit - eller kanske hen lit?

När Bokbubblarna skulle läsa julig chick lit borde jag jublat - men istället fick jag kalla fötter (ha ha) och kunde inte komma på vad jag ville läsa. Vale föll till slut på en julnovell som kom som e-bok förra året av min favvo Katie Fforde. Det är första gången jag läser något på min telefon - tur att den var kort.

Och kort, ja, det är den. Visa kan säkert tycka att chick lit kan hållas kort eftersom man "oftast vet hur det slutar" ändå, men jag anser att mycket gick förlorat när det skalades bort så mycket.

Staying away at christmas handlar om en kvinna på 40+ med två barn, de ska iväg till en stuga och fira jul eftersom hon är frånskild och därför inte vill vara hemma. När de väl anländer till stugan dyker en man och hans två barn upp där - de har hyrt samma stuga.

Problemen löses snabbt upp och båda familjerna samsas om stugan. Mannen är vresig och mycket avig (typisk Katie Fforde-karl) och både mannen och kvinnan gör det väldigt tydligt att de inte vill bli ihopparade - hon är nyskild och han är änkling. Iom att det är en novell tar det ca en sida innan de såklart har funnit varandra. Duh. Ingen jul utan kärlek - eller?

Julkänsla: Ja, helt okej.
Gullegullbarn med tindrande ögon: Nej, men det är rätt fina tonåringar med - inga tindrande ögon dock...
Kärlek: Ja, fast inte stormande
Givet slut: Både ja och nej
Läsvärd: Varför inte, den tar typ 20-30 min och kostade mig ca 30kr

2 kommentarer: