tisdag 24 september 2013

Sju jävligt långa dagar läst på på två korta tågresor

Nu har jag gjort något som många av er bokbloggare har tjatat om att man ska göra - läst Jonathan Tropper. I Bokmaskarna har vi valt att läsa hans böcker under de närmaste tre månaderna - jag passade dessutom på att välja ut tre av hans verk till Pocketlovers utmaning Tre på Tre.

Första boken att läsas var Sju jävligt långa dagar och den gick verkligen hem. Det är intressanta karaktärer och en humor som fungerar i det tragiska utan att bli svart. Vi funderade över om någon i boken egentligen är lycklig? Mamman jämfördes med Anna Wahlgren och vi tyckte att det var lite onödigt att hon blev lesbisk. Det händer så mycket i boken att det inte hade behövts. Behandlar stora frågor - liv, död och otrohet. Allt absurdt och draget till sin spets.

Vad vill Tropper säga med boken?

Det jag gillade var att den var enkel att läsa, man skrattade men kunde ändå ta till sig lite av allt jobbigt som hade hänt.

Nästa bok blir Konsten att tala med en änkling.4 kommentarer:

 1. Anna Wahlgren!? Det var en intressant parallell! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var någon i bokklubben som föreslog det, själv känner jag knappt till henne...

   Radera
 2. Jag och två kompisar har startat bokklubb och vi ska böra med just den här boken. Ska bli kul, jag har inte läst något av honom innan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad roligt! Jag/vi har inte heller läst honom innan men nu ska vi läsa alla hans böcker. Än så länge gillar jag/vi.

   Radera