tisdag 19 oktober 2010

Tematrio film

Lyran kör tematrio film idag och då passar jag på att vara med.

Berätta om tre favoritfilmer:

1. Waiting to exhale. Filmen är baserad på en bok med samma namn av Terry McMillan men jag gillar faktiskt filmen bättre. Den handlar om fyra kvinnor och deras liv. Män kommer och går men vänskap består skulle man nog kunna säga är en bra sammanfattning. En fin film om att hitta sig själv, vara stark och hur viktiga vänner är. Att två av mina favoritkvinnor är med gör ju inte filmen sämre, Angela Bassett och Loretta Devine. Ett fantastiskt soundtrack finns där också.

2. The Jane Austen book club. Också denna är baserad på en bok med samma namn av Karen Joy Fowler. Boken och filmen skiljer sig lite åt och därför gillar jag båda versionerna. Den handlar om ett gäng kvinnor och en man som startar en bokklubb där de ska läsa Jane Austens böcker. Varje bok behandlas och man märker även att varje karaktär påminner om någon av Austens karaktärer. En jättemysig och fin film med riktigt bra skådisar.

3. Under Toscanas sol. Frances Mayes självbiografi (står fortfarande oläst i min bokhylla) blev film och den är helt underbar. Frances blir lämnad av sin man, åker på en resa till Toscana och "råkar" köpa ett hus där. Man får följa hennes äventyr och pga det vackra landskapet blev jag helt kär i filmen. Jag vill någon dag till Toscana. Allt är så vackert och filmen är mysig och kärleksfull.

Det här är de tre filmer som jag ser om och om och om igen. Självklart finns det fler, The Holiday är en stor favorit, Bridget Jones dagbok också men de här tre hamnar högst på listan.

5 kommentarer:

 1. Jag gillade verkligen The Jane Austen book club när jag såg den med dig. Och The Holiday är en stor favorit, och The Notebook.

  SvaraRadera
 2. Under Toscanas sol skulle jag kunna tänka mig att se. Inte minst för att jag är helt galet kär i Italien och allt som hör därtill men också för att det verkar vara en handling som skulle kunna passa mig. Tack så mycket för tipset!

  SvaraRadera
 3. Johanna: Ah, The Notebook, inget dumt val...

  Annika: Åh, se den!

  SvaraRadera
 4. jane Austen Book Club har jag läst och den gillade jag, härlig feelgood!

  SvaraRadera