lördag 9 oktober 2010

Stugkärlek

Igår stannade jag hemma från jobbet för att vila upp mig och passade då på att läsa en mysig bok när jag ändå låg där i soffan med mitt te. Efter Murakamis konstiga världar kände jag att jag behövde något lugnt och skönt och hittade en chic lit-författare som jag ännu inte bekantat mig med, Katie Fforde.

Boken Practically perfect var precis vad jag behövde. En stuga i England (om jag inte minns fel tror jag tom att den utspelar sig i samma lilla by som Kate Winslets karaktär i The Holiday bor i. Jag såg hennes lilla stuga framför mig hela tiden och jag ringde nästan sambon och bad om att få flytta dit.

Iaf. Den innehåller vänskap, hundar, kärlek, stugrenovering, missförstånd och drömmar. Precis som chic lit brukar så läste jag den med ett leende och mådde åh så bra efteråt.

Som en bonus ska jag faktiskt idag åka iväg och bo i en liten stuga över helgen. Hurra!

4 kommentarer:

  1. Katie Ffordes böcker är väldigt mysiga och passar bra när man bara vill koppla av och mysa till det. Gillade själv Practically perfect :)

    SvaraRadera
  2. Har precis läst ut "Thyme out" av henne och gillade den med. Nästa blir "Perfect proposal" och "Wedding season" - det var lätt att bli ett Fforde-fan :-)

    SvaraRadera
  3. Ibland behover man verkligen en ordentlig avslappning, och da ar chiklit som allra bast!

    SvaraRadera