fredag 8 december 2017

Min första Agatha Christie

När gruppen Kulturkollo Läser valde Mordet på orientexpressen kände jag att det var dags för mig att läsa min första Christie. Lite sugen var jag allt att gå och se filmen dessutom (många bra skådisar) och eftersom större delen av Bokbubblarna också ville det så var det bara att lyssna på boken. 

Den är rätt spännande, jag lyckades inte lista ut mördaren men blev ändå inte direkt förvånad av slutet. Jag tyckte om boken och när vi sedan såg filmen blev jag lite besviken. Min favoritkaraktär, den äldre amerikanska damen Mrs Hubbard, som mest klagar och pratar om sin dotter, hon är ju underbart överdriven i boken. I filmen spelas hon av Michelle Pfeiffer som, även om hon gör ett bra jobb, inte alls känns som den Mrs Hubbard jag sett framför mig. Men men... 

Filmen var okej men jag tycker att det slarvades med detaljer, Poirot löser saker utan de ledtrådar som lett honom till svaren i boken, i filmen verkar han bara dra slutsatser utan grund. 

1 kommentar:

  1. Åh det är så typsikt det där med att man gjort sin egen bild i huvudet och sen lever inte filmen upp till det. Kul att boken var bra dock. :) Borde också läsa den :)

    SvaraRadera