torsdag 28 december 2017

Bokmaskebok: BlybröllopDen här boken pratade "alla" om tidigare i år och jag blev konstigt nog lockad av den. Den verkade lite svart, lite rolig och lite tragisk - allt i ett.

Ja det är den också. Kvinnan i boken berättar nämligen om hur hon har ihjäl sin man (ingen spoiler, det nämns redan i början). Han är en riktig översittare och de verkar ha ett ganska kärlekslöst äktenskap. Hans musikrum är viktigare än hennes läshörna (helt galet, bara det försvarar nästan mord) (obs: skämt), han kör med henne och han slänger bort hennes böcker.

Av en slump får hon tag på blytyngder och börjar intressera sig för dessa. Hon läser på om blysocker och blir efter det lite smått besatt av att se om hon kan förgifta sin man.

Trots det hemska som egentligen sker så är det rätt fascinerande att läsa om henne och hennes besatthet av blytyngderna. Man glömmer liksom bort den "lilla detaljen" att hon faktiskt dödar någon för jag märker att jag gillar hennes karaktär. Jag förstår henne, men såklart ändå inte. Väldigt välskrivet! Läs den!

2 kommentarer: