tisdag 1 augusti 2017

Ett litet liv


Hur ska jag skriva om den här boken? 

Den har bjudit på så många överraskningar - mest av allt det faktum att jag ville läsa den. "Alla" har pratat om den, höjt den till skyarna och sagt att man måste läsa den. Sådana böcker brukar få mig att säga tvärt NEJ. Att den dessutom är 700+ sidor talar också emot den. Ändå var jag sugen på att läsa den och hade turen att vinna den i en instagramtävling. Jag lyckades övertala båda mina bokklubbar att vi skulle läsa den över sommaren. När juli började bestämde jag mig för att jag skulle läsa minst 70 sidor/dag och på så sätt bli klar på tio dagar. Jag läste nog närmare 100/dag och blev klar tidigare. När jag väl börjat kunde jag nästan inte slita mig...

Det här är en fruktansvärd bok. En fantastisk bok. Den lyckas få mig så engagerad och jag känner för karaktärerna och när de sista 200 sidorna var över hade jag nästan använt en hel toarulle för att torka snor och tårar som sprutat. Den är så fin och så hemsk på samma gång och det är väldigt skickligt av författaren att lyckas med detta. De fyra männens vänskap och kärlek är så äkta, så fin och så underbar - jag blir lycklig av att läsa om dem. Samtidigt så är Judes liv så hemskt att läsa om. Allt han varit med om och allt han känner för sig själv - jag vill bara ruska om honom och köra en Good Will Hunting på honom. Jag vill att han ska må bra, jag vill hjälpa honom och jag vill vrida tillbaka klockan och ge honom en ny chans. 

Boken kunde inte vara kortare, alla sodorna behövs för att få fram allt som sker. Vi får följa de fyra vännerna ganska länge och det behövs för att få grepp om dem. De är ganska olika men man kan se kärleken mellan dem och förstå hur viktiga de är för varandra. Det finns massor att diskutera och jag är väldigt glad att jag ska få göra det med både Bokmaskarna och Bokbubblarna. 

Jag kryssar "En tjock" i Sommarbingot.
6 kommentarer:

 1. Hm, måste nog läsa den här ändå... Hade tänkt välja bort den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är verkligen glad att jag läste den. Hoppas du får en liknande upplevelse!

   Radera
 2. Ser den överallt men har inte varit lockad... Men nu svänger jag om helt efter detta inlägg! ska ge den en chans! :)

  SvaraRadera
 3. såg på biblioteket... lånade inte

  SvaraRadera