måndag 13 februari 2017

Hemma hos Bettan

Jag har tidigare läst Anna-Lisa-serien av Eli Åhman Owetz och eftersom jag tycker den är rätt mysig så kände jag för att läsa hennes nya bok. 

Jag lyssnade på den hos Storytel och det var helt rätt val - Björn Kjellman är uppläsare och det gör att jag ser hela boken som en film, han är verkligen Matte. 

Trots att jag endast hann vara med ca två månader på 70-talet så tycker jag väldigt mycket om boken. Jag kanske inte känner igen mig i så mycket - men vad gör det? Det positiva med dagens sociala medier är ju att man kan fråga sig fram. Det pratas om "Pippitröjor" mycket och jag undrade lite över vad det var. Jag skrev till författaren på Instagram och fick snabbt svar - det är en sådan tröja som Pippi tar på sig när hon ska ut i snön. En lite tjockare tröja med röda och blå ränder. 

Boken handlar om tre vänner som var unga på 70-talet och när saker och ting börjar strula med jobb och annat så bestämmer de sig för att flytta ihop i Bettans gamla hem. Det blir som en tidsresa och snart börjar de ta emot slutkörda människor som får bo i kollektivet och återleva sin ungdomstid. 

Det här är verkligen en charmig feelgood och den fick full pott av mig. Jag gillar det manliga perspektivet och det faktum att den inte är helt förutsägbar. Den har härliga (och ohärliga) karaktärer och så dyker det upp lite personer från författarens andra böcker också. 

Läs den - eller ännu hellre; lyssna på den!


2 kommentarer:

  1. Vad härlig den låter! Har den i hyllan på Storytel, hade tänkt läsa som e-bok men kanske skulle lyssna istället då :-)

    SvaraRadera