torsdag 14 maj 2015

Mitt och Mannheimers liv som gift

https://igcdn-photos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t51.2885-15/11256399_941161159267833_1821757324_n.jpgJag är ju egentligen inte så mycket för att lyssna på böcker, men iom att jag är ute och joggar/går stavgång rätt ofta numera så nappade jag på Storytels erbjudande om första månaden för 9kr. När jag sedan såg Anna Mannheimers bok Mitt liv som gift, uppläst av henne själv så var det ju solklart vad jag ville lyssna på.

Det här är verkligen en bok som är lätt för mig att tycka om. Den är seriös, oseriös, jätterolig och fin. Igenkänningshumorn är på topp - ibland tror jag nästan att hon pratar om mig och Grefven. Hon tar upp sådant som hur man hittar den rätte, barn, singelliv, penisar, Bolibompasex och klimakteriet. Man får också ett recept på en fisksoppa som låter riktigt god. Det är naket, ärligt, ironiskt och självdistanserat - jag gillar det verkligen. Att lyssna på henne läsa själv tror jag dessutom ger mig mer än om jag hade läst boken själv - nu blir det verkligen hennes ord.

Det här var verkligen vad jag behövde för att ta mig ur nationella-prov-koman. Ljudboken tar endast 3 timmar (löstes för min del av 2 h pendel till och från jobbet + en 4,2 km joggingtur med efterföljande dusch och påklädning.)

Jag tänker att det här är en perfekt present att ge till någon på Mors dag - jag vet iaf att jag ska köpa den till min mor.

2 kommentarer:

  1. Visst läser hon den bra också! Jag fnissade loss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, det var helt rätt att hon läser den själv!

      Radera