onsdag 2 juli 2014

Ena halvan av Ab Fab

http://photos-e.ak.instagram.com/hphotos-ak-xfa1/10311136_1402271980055636_1468559711_n.jpg

Jag gillar Absolutely Fabulous och tycker Patsy och Edina är helt fabulous. Jag minns i gymnasiet då killen jag var kär i (som föga förvånande visade sig vara gay och blev min bästis) alltid gick runt och plutade med läpparna och skrek "La Croix, La Croix sweetie darling!" Vi var Patsy och Edina :-)

När jag strövade runt inne på Pocket shop och såh Jennifer Saunders biografi Bonkers så tänkte jag att den får bli sommarens biografiläsning (min mycket ovetenskapliga undersökning visar att det är på sommaren jag läser biografier).

Det var ganska så intressant att stifta bekantskap med kvinnan under peruken och läsa lite om hennes väg in i rampljuset. Lite skönt att inte läsa en biografi om hemska uppväxtförhållanden, knark, sex och misshandel. Här har ni faktiskt en helt vanlig tjej som vill spela teater, skämta och som fortsätter vara rätt normal även när hon slår igenom stort.

Hon är väldigt noggrann med att framhäva hur duktiga och snälla alla hon jobbat med är, medan det är lite synd att hon inte verkar tycka detsamma om sig själv. Inte så att hon klankar ned på sig, men hon tycker att alla andra får henne att verka bättre.

Det är kul att läsa om när hon och Joanna Lumley (Patsy) får ta emot priser på olika galor i USA och helt missbedömer situationerna samtidigt som hon senare i boken beskriver hur hon genomgått behandlingar för  bröstcancer. Livet är upp och ned men Saunders gör det bästa av situationerna och bjuder på skratt.


2 kommentarer: