tisdag 1 juli 2014

Bloggdrottningen - inte är det jag iaf.

BloggdrottningenNu i juli är det åtta år sedan jag började blogga på Mrs E's blogg och fem år sedan jag startade den här bokbloggen. Under åren har jag också varit del av en modeblogg (snälla sluta skratta), delat en bröllopsblogg och delat en viktminskningsblogg. Det är dock endast bokbloggen och Mrs E som lever vidare. Jag är inte alls så regelbunden som jag skulle vilja vara men jag har väl lyckats få ihop ett tiotal trogna läsare iaf.

När jag såg Therese Loreskärs bok Bloggdrottningen blev jag såklart sugen - varför skulle jag inte vilja läsare om bloggare liksom? Sagt och gjort, boken slukades på bara några timmar.

Bloggdrottningen är Kajsa och hon driver Sveriges största hälsoblogg. Tyvärr är den, eller hon, en fejk. Kajsa är varken hälsosam eller träningsintresserad - men hon tjänar pengar på bloggen och det är det hon bryr sig om. Dagarna går ut på att se till att hennes tre barn kommer till skola/förskola, se om hon kan få träffa min make som jobbar dygnet runt, gå ut med hunden samt träffa sin väninna och ta fejkade bilder på jogging eller olika frukostar.

Intriger? Ja då, en läsare börjar flirta med henne, en reporter börjar nosa om hur nära vän hon egentligen är med en känd amerikansk tränare och hon har ju lovat att ställa upp och träna på scen på något event. Hur ska det gå? Och vad gör hennes man egentligen när han säger sig jobba sent?

Så vad tycker jag? Jo, lite smårolig och väldigt lättläst. Lite åt chick lit-hållet får man väl säga och det gillar jag ju, men stundtals blir den också lite överdriven (men det ska ju en god chick lit vara). Jag blir sjukt stressad av hennes bloggande och känner att min egen lilla bloggvärld är helt okej, jag gillar mina tio läsare och jag behöver inte ljuga för att behålla dem. Jag stör mig lite på Kajsa som inte riktigt framställs så att jag gillar henne och sedan tycker jag att makens hemlighet kändes väldigt fel. Vet inte hur den hjälper storyn.

När jag läst färdigt visade det sig att det här är första delen av en påtänkt trilogi och del 2 har kommit ut så nu ska jag snart läsa den. För ja, även om jag inte älskade boken så vill jag läsa mer, den bjuder ju trots allt på några skratt :-)

4 kommentarer:

  1. Jag kanske ska kolla upp den. :)

    SvaraRadera
  2. Den lät ju i alla fall lite smårolig. Kanske ska skiva upp på den ständigt växande läslistan.

    SvaraRadera