fredag 18 april 2014

Vad är det med mig och sexscener?

Jag går mycket på utsidan när jag väljer en bok och iom det härligt, färgglada chick littiga omslaget på Åsa Hellbergs En liten värld så är det kanske inte konstigt att jag blev sugen på den.

Det är det första jag läser av författaren men såg positiva blurbar från Enligt O om hennes andra böcker. Tyvärr är jag inte övertygad - den här boken var inte riktigt min grej. Kanske är det för att jag börjat komma bort från chick lit, kanske är det för att det är svenskt - jag har väldans svårt för svenskt.

Anyway. Boken handlar om Isabella, Carina, Elsa, Sam och ett gäng andra människor som inte känner varandra men tack vare den lilla, lilla värld vi verkar leva i så gör de det till slut. Alla har de blivit lämnade på ett eller annat sätt och medan Elsa är den äldsta (tror hon ska vara runt 70) så är de andra i 50-års åldern. Hen lit kanske det ska kallas då? Hur som helst, resor, nya äventyr, ett Bed & Breakfast och en kidnappning är ingredienser i den här storyn. Och sex. Massvis med sex. Och det är väl tyvärr där som Hellberg förlorar mig. Jag vet inte, jag har aldrig ansett mig vara pryd eller så, tvärtom nästan, men jag stör mig så på alla sexscenerna som är lite för Hollywood för min smak. Precis som i Kinsellas Wedding night är sex liksom det viktiga i den här berättelsen och jag kan inte köpa det. Kläder som ryker, tungor som slickar och namn som ska stönas fram.

Ja. Nej. Tyvärr.

4 kommentarer:

 1. jag läser inte kokböcker heller... äter hellre själv.

  SvaraRadera
 2. Jag läser denna genre väldigt lite. Borde verkligen bryta av med lite mer lättsamma böcker emellanåt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog en bra idé, det kan ju finnas annat spännande utanför det man brukar läsa :-)

   Radera