fredag 10 augusti 2012

Nya favoriten

Jag har hittat en ny favoritgenre och en riktigt bra författare. Genre: Magisk realism. Författare: Sarah Addison Allen.

Jag bekantade mig med Sarah Addison Allens The sugar queen när jag fick den i ett bokbyte av Cinnamon för flera år sedan och tyckte bra om den. Lite övernaturligt blandat med soft chick lit - ungefär som Alexandra Potters böcker. Idag läste jag The girl who chased the moon och bara älskade den. Jag ville inte sluta läsa, den greppade tag i mig direkt och höll kvar suget hela vägen.

The girl who chased the moon handlar om Emily som återvänder till sin mammas hemstad efter dennes död och där får "lära känna" en helt annan version av den mor hon själv känt. Hon har en morfar som är stadens jätte och hon blir vän med Win som bär på en stor familjehemlighet. I staden finns också Julia som bara vill bort från satden men som har för mycket bagage för att kunna gå vidare.

Magiska ljus i skogen, tapeter som ändrar skepnad och stora hemligheter - allt det här lockar till riktigt härlig läsning.

6 kommentarer: