fredag 10 augusti 2012

Äntligen har den blivit läst

I flera år har jag velat bekanta mig med Virginia Woolfs Mrs Dalloway men har alltid gett upp efter några sidor. När jag nu i våras såg om filmen The Hours kände jag att jag verkligen borde ta tag i att läsa Mrs Dalloway för att förstå den bättre. Som tur är kände Bokbubblarna också för att utmana sig med Woolfs verk.

Nu har jag läst den. Jag är glad att det är gjort men oj vad det tog tid - för en bok på endast 200 sidor så gick det väldigt långsamt att läsa, förmodligen för att jag somnade hela tiden. Inte för att den är dålig, men det är alldeles för lite som händer. Visst var det intressant att se hennes typiska stil och hur skickligt hon byter perspektiv till höger och vänster. Min tanke är att läsa om Cunninghams Timmarna men eftersom jag nyss såg filmen kunde jag lätt dra kopplingar mellan namn och saker som händer i Mrs Dalloway och vad som händer i Timmarna.

Den 20e augusti träffas Bokbubblarna och diskuterar dessa verk.

2 kommentarer:

  1. Ja, verkligen. Den tar tid och man måste vara på tårna. Jag har en tredjedel kvar och ska väl kunna klämma den till på måndag. Timmarna nöjer jag mig med filmen. Vi ses på måndag!

    SvaraRadera